V soutěži Stavby Karlovarského kraje bojuje také obecní úřad v Pomezí nad Ohří

V 21. ročníku soutěže stavby Karlovarského Kraje jsou vypsány tři kategorie: Realizovaná stavba 2022, Projekt 2022 a Zachráněná památka 2022. V kategorii realizované stavby soutěží také nový obecní úřad v Pomezí nad Ohří, který bude sloužit i jako multifunkční středisko. Hlasovat (zde) je možné až do 16. června. 

Budova pomezského obecního úřadu je bezbariérová s výtahem, takže i handicapovaní mají na akce jednodušší přístup. Jeho slavnostní otevření proběhlo ve středu 6. října 2021. Po rekonstrukci a úpravě průtahu obcí je to další dokončená investiční akce. Se stavbou nového obecního úřadu začali v roce 2020. Nový úřad vznikl na místě bývalé školy.

Stavba nebude sloužit jen jako obecní úřad, ale také jako multifunkční středisko. „Počítáme s tím, že se zde budou konat například dětské akce, jako například maškarní nebo mikulášská zábava. Před letošními Velikonocemi jsme zde uspořádali první výtvarné dílničky. Také zde přivítáme nové občánky, ale vyloučeno není ani promítání,“ informoval starosta Pomezí nad Ohří Radek Tlačil.

Soutěž a přehlídka Stavby Karlovarského kraje vznikla v roce 2001 a od té doby se koná každý rok (kromě roku 2020). Letos se tedy koná už 21. ročník. Soutěž má za cíl, na základě hlasování odborné poroty i veřejnosti, vybrat nejlepší stavby bez omezení jejich charakteru a účelu, které byly zkolaudovány a uvedeny do provozu v období předchozích tří let.

Hlasování zde