Titul Vesnice roku Karlovarského kraje putuje do obce Velká Hleďsebe

V krajském kole letošního ročníku soutěže Vesnice roku 2022 zvítězila obec Velká Hleďsebe. Obec získala Zlatou stuhu pro vítěze a postup do celorepublikového finále, které se uskuteční 17. září v Luhačovicích.

Foto: Archiv obce Velká Hleďsebe

„Blahopřeji všem obyvatelům Velké Hleďsebe a paní starostce Jaroslavě Brožové Lampertové k zaslouženému vítězství v krajském kole soutěže Vesnice roku,“ uvedl hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek.  „Nedávno jsem v Hleďsebi byl, na každém kroku je znát , jak se obec mění. Na výsledku krajského kola, ve kterém soutěžilo z našeho kraje 17 obcí, se jednomyslně shodla i komise hodnotitelů. Velká Hleďsebe získala Zlatou stuhu a postupuje do celostátního finále. Věříme, že uspěje i v silné konkurenci obcí z celé ČR,“ doplnil.

Z Karlovarského kraje se letos do krajského kola soutěže přihlásilo 17 obcí: Andělská Hora, Březová (KV), Doupovské Hradiště, Kyselka, Sadov, Hájek, Hroznětín, Těšovice, Děpoltovice, Krásno, Ovesné Kladruby, Tři Sekery, Luby, Křižovatka, Podhradí, Stará Voda, Velká Hleďsebe. Na vítězi krajského kola se jednomyslně shodla komise hodnotitelů v čele se starostou Nového Kostela Oto Teuberem.