Mladíka napadl a oloupil. Teď mu hrozí až deset let ve vězení

Až na deset let by mohl jít do vězení devětadvacetiletý muž, který v Sokolově pěstí napadl a oloupil sedmnáctiletého mladíka. Když mladý muž zůstal po útoku ležet zraněný na zemi, ještě mu prohledal kapsy a ukradl mu peníze. V případě odsouzení by mohl agresor prožít až deset let za mřížemi.

Sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhání muže ze Sokolova, kterého obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže a přečinu výtržnictví.

Podle policejního mluvčí Jakuba Kopřivy měl muž na začátku letošního roku oslovit před obchodním domem v Sokolově sedmnáctiletého mladíka, kterého znal. Po chvíli po něm měl požadovat finanční prostředky a následně mu měl začít vyhrožovat fyzickým napadením v případě, že mu peníze nedá. „Poté měl obviněný muž do mladíka strčit. Ten z místa utekl, ovšem obviněný muž ho doběhl. Následně měl devětadvacetiletý muž mladíka povalit na zem a fyzicky ho napadnout několika ranami pěstí do oblasti hlavy,“ doplnil s tím, že po tomto útoku měl mladíkovi z kapsy vzít finanční prostředky a z místa utéct.

Mladík musel se svým zraněním vyhledat lékařské ošetření v nemocnici.