Řidiči nerespektovali blokové čištění. Na odstavném parkovišti už skončila stovka aut

Více než stovku aut už museli do středy (11.5.) nechat odtáhnout v rámci blokového čištění chodovští strážníci. Přesně jich bylo 109, což je v meziročním srovnání asi o deset vozidel méně.

Podle posledních údajů se situace v tomto ohledu pomalu lepší. Například v roce 2017 musela městská policie nařídit 146 odtahů, v roce 2015 dokonce 180. V posledních letech se po dvouměsíčním úklidu ulic města číslo pohybuje kolem 120 odtažených automobilů.

Radnice a Chodovské technicko-ekologické služby termíny blokového čištění pravidelně zveřejňují v dostatečném předstihu na několika místech.

Kromě včasného dopravního značení, upozornění v chodovském zpravodaji, na webových stránkách a chodovském facebooku, denně zdarma rozesílají přes aplikaci Mobilní rozhlas (MUNIPOLIS) krátké notifikace a zprávy s přesnou lokalitou, kde budou Chodovské technicko-ekologické služby město čistit.

Majitelé aut, kteří nestihnou včas přeparkovat, mohou počítat s tím, že se jim zapomnětlivost může prodražit.  Za dokončený odtah při blokovém čištění totiž řidič zaplatí 800 korun, nedokončený odtah pak vyjde na polovinu. K tomu je však třeba připočíst blokovou pokutu, která se může vyšplhat až do výše 2000 korun.

Blokové čištění bude v Chodově probíhat do 31. května

Martin Polák