Po muži hodil lavičku, ta skončila ve výloze

Hádka dvou mužů ve věku devětatřicet a sedmačtyřicet let před jednou ze sokolovských restaurací skončila rozbitou výlohou a napadením. Staršímu muži sdělili sokolovští policisté podezření ze spáchání přečinu výtržnictví. V případě prokázání viny hrozí muži, který již byl v minulosti za výtržnictví pravomocně odsouzen, trest odnětí svobody až na tři roky.

„Na konci dubna letošního roku mělo krátce po 19. hodině dojít před restauračním zařízením v Sokolově ke slovní rozepři mezi devětatřicetiletým mužem a sedmačtyřicetiletý mužem,“ informoval policejní mluví Jakub Kopřiva. „Po krátké hádce měl starší z dvojice vzít zahradní lavičku a hodit jí po devětatřicetiletém muži. Toho ovšem netrefil a lavička poničila skleněnou výplň okna restaurace. Poté měl sedmačtyřicetiletý muž ve svém útoku pokračovat a mladšího muže měl několikrát udeřit pěstí do obličeje,“ sdělil mluvčí s tím, že dalšímu útoku zabránili návštěvníci restauračního zařízení.

Po příjezdu policejní hlídky se oba muži podrobili orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu. U sedmačtyřicetiletého muže vyšla zkouška s negativním výsledkem. U mladšího muže vyšla zkouška s pozitivním výsledkem 1,86 promile.