Tip na výlet: Užijte si neděli plnou akcí pro celou rodinu ve skanzenu v německém Eubabrunnu

Tip na výlet: Ve skanzenu Eubabrunn / Landwüst u Markneukirchenu přichystali den plný akcí pro celou rodinu. Akce se uskuteční v rámci Mezinárodního dne muzeí v neděli 15. května od 10 do 17 hodin.Ve více než 40 historicky dochovaných budovách se mohou  návštěvníci vydat na cestu za poznáním do posledních tří století. Nemusí se bát ani ten, který němčinu neovládá, průvodce mluví česky.

Foto: Archiv skanzenu

V obou dvou částech muzea je možný vstup do obytných místností, dílen, stájí, chlévů a kočároven, které se dochovaly v původní podobě.

„Po náročných posledních dvou letech zahajuje skanzen se svými dvěma pobočkami sezónu akcí opět ve velkém stylu v rámci akce Mezinárodního dne muzeí,“ uvedl ředitel skanzenu Steffen Retzlaff. „Malí i velcí návštěvníci mohou mimo jiné očekávat praktické činnosti pro celou rodinu pod heslem Jako za starých časů,“ sdělil.

Foto: Archiv skanzenu

Přichystány budou názorné ukázky, které mohou návštěvníci sledovat a kterých se také mohou zúčastnit. K vidění bude například pletení košťat, výroba provazů, předení, praní prádla nebo historické zemědělství. Chybět nebude ani cesta kočárem z jednoho místa do druhého (15 eur za osobu, rezervace nutná na: museum@vogtland-kultur.cz

Foto: Archiv skanzenu

Bezplatná doprava autobusem mezi jednotlivými lokacemi – Občerstvení a nápoje na obou místech – V Eubabrunnu: Domácí chleb a koláče z historického pece. Vstupné do celého muzea pouze 3 eura (děti do 6 let zdarma).

Kompletní program na www.freilichtmuseum-vogtland.de