Dvojice agresorů zmlátila skupinu vodáků, neušetřila ani ženy

Konflikt dvou mužů ve věku 33 a 34 let se skupinou vodáků skončil napadením. Mladší si měl vzít na pomoc kovovou tyč, se kterou vodáky napadl. Neušetřil ani ženu, která musela poté vyhledat lékařské ošetření. Jeho řádění neušlo ani kempingové vybavení. Stranou však nezůstal ani starší z dvojice. Ten pěstí udeřil další ženu. V případě prokázání viny hrozí oběma agresorům trest odnětí svobody až na tři roky.

Sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhání dvou mužů ze Sokolovska, které obvinili ze spáchání přečinů výtržnictví a ublížení na zdraví.

Podle policejního mluvčí Jakuba Kopřivy měla mít dvojice mužů ve druhé polovině července loňského roku spor se skupinkou vodáků v tábořišti v Kynšperku nad Ohří. Po slovní rozepři měl mladší z dvojice mužů kovovou tyčí udeřit do různých částí těla dva muže a jednu ženu právě z této skupinky vodáků. Ženě měl tímto útokem způsobit zranění, které si vyžádalo lékařské ošetření a následnou hospitalizaci v nemocnici.

„Kovovou tyčí měl následně obviněný třiatřicetiletý muž vodákům poničit kempingový prutový stan a rozkládací kempingový set hliníkového stolku. Tím způsobil celkovou škodu přibližně šest tisíc korun,“ informoval mluvčí s tím, že do konfliktu se měl po slovní rozepři zapojit také obviněný čtyřiatřicetiletý muž, který měl úderem pěstí udeřit osmačtyřicetiletou ženu, taktéž ze skupinky vodáků. Žena měla upadnout na zem a způsobit si zranění, které si také vyžádalo lékařské ošetření a hospitalizaci v nemocnici.