Oheň chatu zcela zničil. Další chaty se tak podařilo před plameny ochránit

Požár chaty v osadě Luhov u Toužimi byl v pondělí 2. května odpoledne viditelný na velkou vzdálenost. Operační středisko na místo požáru vyslalo čtyři jednotky hasičů. Další oznamovatelé volající na tísňovou linku uvedli, že oheň se šíří na okolní pozemky a ohrožuje další chaty, vyhlášen tak byl druhý stupeň požárního poplachu a na místo vyslalo operační středisko další dvě jednotky hasičů.

První jednotka na místě potvrdila, že se jedná o požár jedné chaty. V době příjezdu hasičů na místo byla chata již celá v plamenech. Hasiči se současně s likvidací požáru zaměřili na ochranu okolí. Další chaty se tak podařilo před plameny ochránit. V hořící chatě hasiči po uhašení plamenů důkladným průzkumem vyloučili, že by se uvnitř někdo nacházel. Zásah trval hodinu a půl, příčina požáru je v šetření, škoda způsobená požárem je předběžně odhadnuta na jeden milion korun.

Zasahující jednotky: HZS Toužim (CAS 20 T815), HZS Karlovy Vary (CAS 20 Scania), JSDH Toužim (CAS 32 T815), JSDH Teplá (CAS 20 Man), JSDH Útvina (CAS 20 Scania, CAS 32 T148), JSDH Žlutice (CAS 20 T815)

Zdroj: HZS Karlovarského kraje