Za dopravní nehodou dvou kamionů stála pravděpodobně nepozornost jednoho z řidičů

Za dopravní nehodou dvou kamionů, která se stala v úterý 26. dubna nedaleko Františkových Lázní, stála pravděpodobně nepozornost jednoho ze šoférů. Oba řidiči se podrobili orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která vyšla s negativním výsledkem. Předběžná škoda byla odhadnuta na přibližně jeden milion korun.

Foto: Policie ČR

„V úterý 26. dubna kolem půl druhé odpoledne došlo na silnici číslo I/21 poblíž Františkových Lázní k dopravní nehodě dvou nákladních vozidel,“ informovala policejní mluvčí Kateřina Pešková. „K té mělo dojít tak, že třiašedesátiletý cizinec jedoucí nákladním vozidlem značky DAF ve směru jízdy ze silnice číslo I/64 směrem do Chebu, se zřejmě plně nevěnoval řízení. Následně měl přejet do protisměru, kde se střetl s pravou stranou nákladního vozidla značky Scania s návěsem, které řídil sedmapadesátiletý řidič,“ doplnila.

Foto: Policie ČR

Policisté z dopravního inspektorátu vyřešili tento přestupek příkazem na místě, tedy blokovou pokutou.

Hasiči na místě řešili velký únik provozních kapalin, část nádrží přečerpali do přivezených nádob, část nafty unikla do příkopu podél cesty. Pracovníci orgánu životních prostředí povolali na místo specializovanou firmu, která provedla likvidaci jak uniklé nafty, tak kontaminované zeminy.

Foto: HZS Karlovarského kraje