Klíčová dírka pomáhá nemocným dětem. Další ročník se uskuteční v sobotu na zámku v Libé

Klíčová dírka, projekt, který již druhým rokem pomáhá dětem z celé ČR s onkologickým onemocněním. Jedná se o obrázky, které malují nejen nemocné děti v onkologických centrech, ale zapojuje se i široká veřejnost. Druhý ročník se uskuteční již tuto sobotu 23. dubna od 14 hodin na zámku v Libé. Přichystán bude pestrý program plný hudby, ale chybět nebude ani dražba obrazů.

Foto: Archiv organizátorů

V loňském roce byly vystaveny obrázky – klíčové dírky ve Františkových Lázních na promenádě u Františkova pramene. Díky této akci a všem, kdo zakoupili obrázky a vydražili například plastiky, které šly do dražby, se vybralo přes 90tisíc korun.

V letošním roce se do pomoci zapojila i obec Hazlov, kde v nové knihovně probíhá stálá výstava obrázků klíčových dírek a do jejich malování se zapojila ZŠ a MŠ Hazlov, včetně personálu školy, ředitelky Hany Martínkové a také starostky Hazlova Lenka Dvořáková.

Pomoc s tímto projektem nabídla i Šárka Doffková, kastelánka hradu a zámku Libá a rodina Griněvů, majitelé hradu, kde se v sobotu 23.4.2022 od 14:00 hodin (areál otevřen od 13:00) bude konat další ročník této akce s bohatým programem. Vystoupí umělci z celé ČR, Petra Bohemi, Hynek Kočí, Markéta Malčeková a dětský sbor ze ZUŠ Luby. Obrazy do dražby věnují malíři a umělci jako Jan Řeřicha, Alexandra Dětinská, Vladimíra Burianová a další.

Mezi hosty a organizátory nebude chybět Alena Votavová, ředitelka Hospice sv. Jiří Cheb, kam kromě onkolgické dětské kliniky v Ostravě, Bzně, Plzni a Masarykově onkologickému ústavu v Brně, putuje část výtěžku z tohoto projektu na podporu paliativní péče pro děti. Z dalších hostů přijede Tomáš Bursa z nadačního fondu Dobří lidé Česka, kreslíř a karikaturista Mirek Vostrý, děti ze ZŠ Libá,Jan Hamar za Komunitní centrum Chebsko a další hosté a zástupci podporovatelů.

Bohatým programem vás budou provázet moderátoři Kristina Panovská a Aleš Strnad – jeden z organizátorů.

Akci  připravilo Komunitní centrum Chebsko, ve spolupráci s Hradem a zámkem Libá, nadačním fondem Dobří lidé Česka, Hospicem sv. Jiří, Klubem kreslířů a humoristů, společností Egeran Group a TV Chebsko.