Kradl na kynologickém cvičišti i v zahrádkářské kolonii

Pro věci na kynologické cvičiště se vracel devětatřicetiletý muž jako do samoobsluhy. Také v zahrádkářské kolonii sebral vše, na co přišel. Způsobil škodu přibližně 50 tisíc korun. V případě prokázání viny hrozí muži, který již byl v minulosti za krádeže pravomocně odsouzen, trest odnětí svobody až na tři roky.

Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání devětatřicetiletého muže z Karlovarska, kterého obvinili ze spáchání přečinu krádeže.

Obviněný muž se měl na konci minulého roku na Karlovarsku dopustit krádeže hned ve třech případech. „V polovině října měl vniknout na pozemek kynologického cvičiště na Karlovarsku a následně prohledat administrativní budovu,“ uvedl policejní mluvčí Jakub Kopřiva. „Z té měl odcizit krabičku s penězi či třeba univerzální čtečku na mikročipy a z místa utéct. O dva týdny později měl své jednání opakovat. Stejně jako v prvním případě měl vniknout na pozemek kynologického cvičiště a z budovy tentokrát odcizit elektrocentrálu,“ sdělil.

Na konci prosince měl vniknout do zahradní chatky v jedné ze zahrádkářských kolonií na Karlovarsku. „Během toho měl navíc poničit několik LED světel rozmístěných po pozemku. Chatku měl prohledat a odcizit z ní téměř vše, co mu přišlo pod ruku. Vzít měl totiž sprchovou hlavici s hadicí, elektrickou vrtačku, sadu vrtáků, čistič brzd, několik kleští, bednu s reproduktory či několik desítek kusů pracovních rukavic,“ doplnil mluvčí.