Z bistra utíkal s kanystrem ústřicové omáčky. Na cestu sebral i rýžové papíry

Napřed využil chvíle, kdy nebyla v bistru obsluha. Prohlédl si sklad a odešel. Po nějaké době se do podniku vrátil. Tentokrát neodešel s prázdnou. Ze skladu si vzal kanystr s ústřicovou omáčkou i rýžové papíry. V případě prokázání viny hrozí teprve devatenáctiletému mladíkovi, který již byl v minulosti za krádeže pravomocně odsouzen, trest odnětí svobody až na tři roky.

Sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhání teprve muže ze Sokolovska, kterého obvinili ze spáchání přečinu krádeže.

„Ten měl v první polovině listopadu minulého roku krátce po 19. hodině využít nepřítomnosti obsluhy jednoho z bister na Sokolovsku a do objektu otevřenými dveřmi vstoupit,“ uvedl policejní mluvčí Jakub Kopřiva. „Následně si měl otevřít vstupní dveře do skladu a poté z těchto prostor, které jsou určeny zaměstnancům, odejít. Chvíli se měl ještě zdržovat v bistru, ze kterého po několika málo minutách odešel. Jenže po chvíli se měl vrátit a otevřenými vstupními dveřmi vniknout do skladu. Ten měl prohledat a nakonec z něj odcizit téměř pětilitrový kanystr ústřicové omáčky a desetikilogramovou krabici s balíčky rýžových papírů na závitky,“ upřesnil.

Tímto svým jednáním měl způsobit škodu téměř tři tisíce korun.