V mateřském centru Klubíčko rádi přivítají maminky s dětmi, které utíkají před válkou

V chebském mateřském centru Klubíčko ( Křižovnická 99, Cheb) rádi přivítají maminky s dětmi, které utíkají před válkou. Nabízejí jim pomoc i odpočinek. V centru mají k dispozici hračky, hrají s dětmi hry a vyrábějí různě věci.

„Budeme moc rádi, když se za námi maminky s dětmi přijdou podívat,“ uvedla předsedkyně spolku Martina Paboučková  „Můžeme si spolu dát třeba kávu, ale nabízíme také popovídání jejich rodném jazyce. Klubíčko má otevřeno každý den v době od 8 do12 hodin a odpoledne na jednotlivé kroužky. Maminky z Ukrajiny mohou do centra přijít kdykoliv v otevírací době, kromě toho je v úterý a v pátek od 16 do 17 hodin přítomná naše maminka dobrovolnice – rodilá mluvčí. “ doplnila.

Foto: Archiv centra Klubíčko

Mateřské centrum Klubíčko funguje již dvaadvacátým rokem a mezi jeho činnosti patří provoz Mateřského centra, které pořádá jak jednorázové akce jako například ježíškovu schránku v Chebu, halloweenskou stezku, pravidelné kroužky, které jsou určené buď pro samotné děti, aby si rodiče mohli např. odpočinout, jít si zařídit nějaké potřebné věci, tak aktivity, kde se podporuje spolupráce rodiče s dítětem a společně tvoří, vaří, vyrábí… .

Foto: Archiv centra Klubíčko

„Centrum zároveň provozuje kroužek cizího jazyka pro malé děti. Dále provozuje předškoličku pro děti, které se chystají do školky, aby jejich start v předškolním zařízení byl co nejhladší. Realizujeme také příměstské tábory pro děti již od čtyř let nebo například kroužek zaměřený na ekologickou výchovu,“ sdělila Martina Paboučková.   Klubíčko Cheb, z. s. dále  se nesoustředí jen na předškoláky, provozuje také registrovanou dětskou skupinu Batole ( již šestým rokem).  Tato skupina je zařízení péče o děti ve věku od jednoho roku do šesti let, kapacita je 12 dětí, které mají podobný režim jako ve školce.

Foto: Archiv centra Klubíčko

„Provozujeme i registrovanou sociální službu a to sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi Bavlnka. Služba je poskytována jak ambulantně tak terénní formou, kdy se na nás mohou obrátit rodiny s dětmi, které potřebují podporu například při zařazení na trh práce, nastavení finančního rozpočtu, stabilizaci rodiny po různých stránkách ( více na www.sasbavlnka.cz, ) . V neposlední řadě také provozujeme firemní klubík. V rámci situace, která se nyní děje a my cítíme potřebu poskytnout rodinám prostor pro sdílení , seznámení se , či pro realizaci společných aktivit. Momentálně máme nabídnuto setkání 2 x týdně, které probíhá v režii našich maminek, které jsou původem z Ukrajiny a mohou tak lépe porozumět, nemají jazykovou bariéru, maminkám mohou nabídnout učení základů českého jazyka, orientaci, kam například zajít s dětmi. Maminky se mezi sebou mohou seznámit, najít si přátele i zde v Chebu. Kdyby bylo ještě cokoliv potřeba tak náš web je www.klubicko.cz, případně stránka naší dětské skupiny funguje na fb – dětská skupina Batole.“ doplnila Martina Paboučková .

Доброго дня! Ми сімейна група klubíčko, яка рада вітати мам та дітей з України. Ми хотіли допомогти вам. Ми маємо іграшки та граємо в різні ігри для дітей і робимо різні речі.
Ми б дуже раді були якби ви до нас завітали. Ми навіть можемо зробити кофе брейк та поговорити на вашій рідній мові. Ви знайдете розуміння з нами. З вами буде Світлана та Сабіна.
Ви можете завітати до нас по вівторкам з 16:00 до 17:00 або по п’ятницям з 16:00 до 17:00.
Ми дуже будемо раді вам допомогти зорієнтуватися в Хебі, ми розповімо вам де є гарні місця, де ви можете провести час з своїми дітьми. Якщо вам цікаво , ми будемо раді навчити вас чеським словам і фразам, які допоможуть вам говорити в цій країні.
Ми по адресі: Křižovnická 99/4,35002 Cheb.
Ласкаво просимо!!!