S alkoholem v krvi sedl za volant. Po nehodě jeho spolujezdkyni odvezla záchranka

S alkoholem v krvi sedl jednadvacetiletý muž za volant. Pravděpodobně nezvládl řízení a havaroval. Po nehodě jeho spolujezdkyni odvezla záchranka. Policisté ze sokolovského dopravního inspektorátu sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky jednadvacetiletému muži ze Sokolova.

Ten měl v sobotu 20. listopadu řídit osobní automobil. „Krátce před druhou hodinou ranní měl jet ve směru z obce Podstrání do Sokolova, kde zřejmě nezvládl řízení svého vozidla a narazil do dopravního značení na pozemní komunikaci,“ uvedla policejní mluvčí Kateřina Pešková. „Po nárazu do dopravní značky měl sjet mimo vozovku, kde čelně narazil do vzrostlého stromu. Po nárazu zůstalo havarované vozidlo na boku,“ sdělila.

Jednadvacetiletý muž utrpěl při nehodě lehká zranění. „Ve vozidle cestovala také sedmnáctiletá spolujezdkyně, která při nehodě utrpěla zranění, se kterým byla převezena Zdravotnickou záchrannou službou do nemocnice, kde byla následně hospitalizována,“ doplnila mluvčí.

Řidič osobního automobilu se po dopravní nehodě podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která vyšla s pozitivním výsledkem 1,37 promile.

V případě prokázání viny hrozí muži trest odnětí svobody až na jeden rok.