Kostelem Povýšení svatého Kříže se ponese sváteční hudba

V karlovarském kostele Povýšení svatého Kříže bude znít sváteční hudba. V neděli 5. prosince od 15 hodin se zde uskuteční charitativní koncert na podporu JIP novorozeneckého oddělení v nemocnici v Karlových Varech. Záštitu nad akcí převzal kardinál Dominik Duka. Hudebním programem provede moderátor Jan Picka.

Ilustrační foto

„Charitativní koncert, který se měl uskutečnit již minulý rok, nám překazila špatná epidemická situace. Letos je zatím situace příznivější, a proto jsme akci se rozhodli uskutečnit. Velmi si vážíme toho, že nad koncertem převzal záštitu kardinál Dominik Duka,“ uvedl předseda spolku Ladislav Szabó za Svaz Maďarů žijící v Česku spoluorganizátor akce. Přítomen by měl být také maďarský velvyslanec Miklós Boros a zástupce maďarského velvyslance Gábor Andor CSITÁRI – RÁKOSZY.

Výtěžek z koncertu půjde na JIP novorozenecké oddělení karlovarské nemocnice. „Po domluvě se zástupcem primáře bude na jejich rozhodnutí, jaký přístroj za vybranou částku pořídí,“ sdělil předseda spolku Maďarů Ladislav Szabó.

Na otázku, jaká hudba na akci zazní, odpověděla mluvčí spolku a spoluorganizátorka Radka Bárová: „To bych zatím nechala jako překvapení pro posluchače. Ale prozradit mohu, že se mohou těšit například na sbor Štěpánky Steinové, Lucku Večeřovou, Šarkani CZ a KSO K. Vary.“

Pokud nedojde ke zpřísnění vládních nařízení, tak bude koncert přístupný pro veřejnost. Organizátoři budou zájemce o účast na akci kontrolovat, jestli mají PCR test, nebo očkování. Budou také dbát na to, aby byly dodrženy rozestupy mez lidmi, jak určuje aktuální epidemiologické nařízení.