Podvodníci zneužívají bankovní číslo

Komerční banka zveřejnila před několika dny na svých stránkách varování před podvodnými telefonáty.  Podvodníci zneužívají číslo infolinky 800 521 521 pro nabídky „výhodných půjček“ se snahou vylákat od klientů citlivé informace o platebních kartách a bankovnictví. Kdo by se s takovým pokusem setká, měl by banku kontaktovat.

Pokus většinou probíhá takto:

Klient KB je telefonicky kontaktován podvodníkem z podvrženého čísla 800 521 521, které je číslem oficiální infolinky KB s tím, že je mu nabízena výhodná půjčka. Pro posílení důvěry je klientovi zaslán i email s odkazem na stránky KB a v dalších fázích může komunikace směřovat například  k vynucení instalace aplikace pro vzdálenou správu, vylákání citlivých informací o platební kartě a podobně.

Komerční banka výše uvedeným způsobem nikdy nekomunikuje a tyto informace a úkony při nabízení produktů nevyžaduje. Z čísla 800 521 521 KB odchozí hovory nerealizuje.

Pokud jste se stali obětí podobného pokusu, kontaktujte neprodleně  Klientskou linku internetového bankovnictví na tel: 955 551 552 nebo nám napište na mojebanka@kb.cz.