Policisté během hodiny automatickou sekačku vypátrali a vrátili na své místo

Automatická sekačka, která již několik měsíců udržuje trávník ve františkolázeňském parku se dostala do hledáčku muže z Chebu, který ji naložil do svého auta. Protože stroj má v sobě lokalizační systém, nebylo pro policisty těžké, vysledovat celou trasu. Během hodiny byla sekačka zpět na trávníku ve Františkových Lázních.

„V sobotu 28. srpna okolo 16.00 hodin se rozhodl muž z Chebu odcizit automatickou sekačku Automower, která již od jara udržuje prostor u Glauberových pramenů. Prý ji chtěl „zachránit“, protože se proti němu rozjela a tak ji naložil do auta a chtěl odvést na Policii ČR,“ uvedl františkolázeňský starosta Jan Kuchař

Ve stejnou dobu, kdy ji muž do auta nakládal GPS vyslalo signál, že sekačka opustila vymezený prostor.  Poté následovalo oznámení františkolázeňských městských policistů na Policii ČR o odcizení a předání lokalizace stroje mířícího směr Cheb a následně do Podhradu, odkud pak už putovala na oddělení Policie ČR Cheb na Hviezdoslavově náměstí v doprovodu auta s majáky.

Hodinové dobrodružství se sekačkou se tak záhy proměnilo v trestný čin krádeže cizí věci v hodnotě cca 100 tisíc korun.