Ve Skalné to žilo. Slavily se dožínky

Ani dopolední vytrvalý déšť neodradil  zájemce od návštěvy oblíbené akce Skalenské dožínky, kterou každoročně připravuje také Traktor Luby – Skalná. Přichystána byla například dětská soutěž s minirypadlem SANY i ukázka  historické zemědělské techniky.

Více fotografií z akce zde

O dobroty se jako již tradičně postaraly Skalenské ženy. Návštěvníci také mohli obdivovat výpěstky místních zahrádkářů. A co by to bylo za akci, kdyby areálem nevoněly vyhlášená bramboráky. Přítomní také mohli nakoupit čerstvou zeleninu a ovoce, pečivo, košíky i drobné rukodělné výrobky.

Více fotografií z akce zde

Sobota 28. srpna patřila ve Skalné dožínkám. „Pro malé i velké návštěvníky byl připravený pestrý program, který začal už v deset hodin,“ uvedl jeden z organizátorů Martin Sandner. „Přítomní si mohli prohlédnout historickou zemědělskou techniku od minulého století až po současnost. Zájemci obdivovali nejen nejstarší traktor Svoboda z roku 1935, ale mohli si sami vyzkoušet, jak se dříve mlátilo obilí,“ doplnil.

Více fotografií z akce zde

Skalenské dožínky připravují jako každý rok členové Traktor klub Luby-Skalná, Český zahrádkářský svaz ze Skalné, Sdružení Čechů z banátských Karpat a město Skalná.

Více fotografií z akce zde