Pod vlivem alkoholu způsobil nehodu. Nadýchal 2,94 promile

Pod vlivem alkoholu způsobil nehodu. Nadýchal 2,94 promile. Policisté z dopravního inspektorátu padesátiletému muži sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.

„Ve středu 7. července letošního roku měl padesátiletý muž z Chebu řídit osobní automobil,“ uvedl policejní mluvčí Jakub Kopřiva. „Krátce před 21. hodinou měl jet po pozemní komunikaci směrem od obce Kopanina a při odbočování zřejmě nezvládl řízení, vyjel ze silnice a přední částí vozidla narazil do informační tabule, odpadkového koše, lavičky a zastavil se až o zeď hřbitova. Po dopravní nehodě z místa okamžitě odjel, ovšem policisté ho během několika málo minut vypátrali,“ upřesnil.

Padesátiletý muž se poté podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která vyšla s pozitivním výsledkem 2,94 promile. Zároveň byl vyzván k podrobení se lékařskému vyšetření spojeného s odběrem biologického materiálu, kterému se taktéž podrobil.

Při dopravní nehodě naštěstí nedošlo k žádnému zranění.