V Rotavě zcela vyhořel byt.  Plameny se dál do domu nerozšířily

Požár zcela zničil byt v přízemí ve čtyřpatrovém panelovém domě v Rotavě na Sokolovsku. Plameny se mimo zasažený byt nedostaly, do zbytku domu se ale šířil kouř.

Ještě před příjezdem hasičů opustilo dům deset osob. První jednotky hasičů na místě začaly hasit požár skrz okno a také dalšími vodními proudy zevnitř domu. Plameny se podařilo rychle uhasit, poté bylo nutné odvětrat přetlakovou ventilací celý dům a vyčkat na úplné vychladnutí místa požáru. Hasiči provedli průzkum všech bytů nad místem požáru, zda ve vyšších patrech není někdo v ohrožení, další tři osoby z domu evakuovali.

Celková likvidace požáru trvala dvě hodiny, poté se nájemníci mohli vrátit do svých bytů. Na místě byl starosta Rotavy pro případ, že by bylo potřeba zajistit pro někoho náhradní ubytování. Požár likvidovalo celkem devět jednotek hasičů, vyhlášen byl druhý stupeň požárního poplachu. Příčina požáru je v šetření, předběžná škoda je odhadnuta na více než 1 milion korun.

Zasahující jednotky:

HZS Kraslice (CAS 20 T815), HZS Sokolov (CAS 20 Scania, AŽ 30 Iveco), HZS Karlovy Vary (CAS 20 Scania), JSDH Rotava (CAS 20 T815, CAS 32 T8, JSDH Chodov (CAS 20 T815, AŽ 30 Iveco), JSDH Nejdek (CAS 15 Man), JSDH Kraslice (CAS Iveco), JSDH Oloví (CAS 20 T815), JSDH Březová (CAS 20 T815)

Zdroj: HZS Karlovarského kraje