GulášFest vyhráli Divočáci

První ročník GulášFestu už zná své vítěze. Na prvním místě se umístil tým Divočáků ve složení František Ptáček ml., Michal Dubanič a Stanislav Pažďora . Pomyslné stříbro si odvezlo družstvo Čmeláků a třetí příčku získal tým My tři od Krále.

Foto: Archiv týmu Divočáci

Soutěže se zúčastnilo v sobotu 12. června v Žírovicích osm týmů nejen z blízkého okolí. Podmínkou bylo, uvařit celý pokrm na místě, aby byl připraven přesně v 11 hodin k servírování.  Podle reakcí strávníků se pochoutka povedla všem a tak bylo opravdu těžké, vybrat mezi všemi toho nejlepšího.

První ročník GulášFestu skončil, ale organizátoři již přemýšlejí nad na druhým. Vítězný tým Divočáci přichystal guláš z kančího masa. „Nejsložitější bylo domluvit se na společném receptu, ale věřím, že jsme našli kompromis, který vyhovoval všem a zároveň nás dovedl k vítězství. Určitě se moc rádi zúčastníme v dohledné době podobné soutěže, potažmo dalšího ročníku této soutěže a to nejen proto, že jsme v prvním ročníku této soutěže vyhráli putovní pohár,“ uvedl člen vítězného družstva František Ptáček ml.

Foto: Archiv týmu Divočáci

Na nápad uspořádat GulášFest v Žírovicích přišla parta kamarádů na jednom bujarém večírku. Protože už měli sami zkušenost s účastí na jiných kotlíkových utkání, řekli si, proč ne: „Do soutěže se mohl přihlásit každý, kdo sestavil tříčlenné družstvo, přinesl si všechny potřebné potraviny, kotlík a dřevo. Aby byla soutěž férová, vše se muselo připravovat až na místě,“ uvedl jeden z organizátorů.