Setkání v Kolowratském paláci v Praze s básnířkou Alenou Vávrovou (s prózou, poezií, hudbou a multižánrovým klipem)

Františkolázeňská básnířka Alenka Vávrová zve nejen skalní milovníky literatury na setkání v Kolowratu. Poetické odpoledne, která se uskuteční v sobotu 24. června od 17 hodin provázejí hosté, harfenistka Zbyňka Šolcová, Vladimír Babnič a Josef Kejha –  kytara a zpěv.

Alenka Vávrová patří již od roku 1989, kdy za knihu Nahatma získala cenu Pražské imaginace z Nadace B.Hrabala, k nejvýraznějším uměleckým osobnostem v Čechách. Následují knihy Mé a Františkovy aneb Z jiného světa, dále Soukromá Hrabaliana, ceněna Václavem Havlem a Josefem Škvoreckým. Dále jde do světa ručně šitá bibliofilie – Marcikáj aneb Čajová báseň, převzal ji do své antologie Piju čaj básník Ludvík Kundera a rovněž ocenil její knihu pro rodiče s dětmi Rodinné balení / all inclusive:  „Je to kniha pravdivá, která smutku neuhýbá…“, napsal. Síť plná rybářů je pak také plna smutku, desiluze a celospolečenského i osobního zklamání. Následují tři výrazné a dosti kontroverzní sbírky: Café Illusion, Žena nesmí maso tygra a Sojka z nebe utržená.

Poslední kniha, pokřtěná ve Werichově vile v roce  2020 – Tři čtvrtě na smrt /Viertel vor Tod – provokativní, závažná a alarmující sbírka básní, obsahuje nejen verše ironické a sebeironické, ale i laskavý humor, ačkoliv autorka nikterak nezpochybňuje Majestát smrti. Dílo skvostně ilustruje Jiří Slíva. Na své vydání ve francouzštině v překladu Markéty Vinické čeká její Modrý Pierot aneb Poháry plné cherubínů, ilustrovaný kolážemi Miroslava Horníčka.

Premiérově bude v sídle PEN klubu uveden k Poctě Haně Maciuchové, IN MEMORIAM, umělecký klip s názvem  JE TO TAK A NE JINAK v autorském podání stejnojmenné básně a výrazovým tancem slamerky Kláry Soukupové.  

Počet míst je omezen, rezervujte si prosím proto místo na telefonech: 605 253 234  nebo 602 180 313