Přírodní rezervace Soos zahájí sezónu. Otevřou se také brány hradu Seeberg

Přírodní rezervace Soos naplno zahájí sezónu v pondělí 3. května. Kromě venkovních prostor, budou otevřeny i budovy muzeí. Hrad Seeberg uvítá své první návštěvníky v sobotu 8. května. Františkolázeňské muzeum si z technických důvodů počká na otevření nejdéle a to až do 1. června.

Ti, kteří si chtějí vychutnat víkendové dny na čerstvém vzduchu, mohou již teď navštívit Národní přírodní rezervaci Soos. Otevřena bude hlavní pokladna v době od 10 do 17 hodin. Platit je možné také v bezkontaktně. Muzea budou otevřena od pondělí 3. května.

Jednou ze zajímavostí na hradě Seeberg, který se pro návštěvníky otevře v sobotu 8. května je zpřístupnění černé kuchyně, kterou bylo do loňského roku možné prohlédnout pouze přes skleněnou přepážku.

„Díky jejímu odstranění mohou návštěvníci vstoupit přímo do hradní kuchyně a zblízka si prohlédnout unikátně zachovaný prostor z poloviny 16. století. Proměnou prošel také rytířský sál, ve kterém na návštěvníky nečekají jen interiérové změny, ale také nová výstava o historii hradu. Novinkou je přehledná časová osa umístěná v průjezdu hradního paláce“, řekl Jiří Málek, historik Městského muzea.