Ze sklepa si odnesl pneumatiky, vrtačku i pilu

Ze sklepa si odnesl pneumatiky, vrtačku i pilu. Potíž byla v tom, že sklep nebyl jeho. Majitelům věcí tak způsobil muž škodu ve výši přibližně 10 tisíc korun. Tím si pravděpodobně zajistil pobyt ve vězení.

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání čtyřiadvacetiletého muže ze Sokolova, kterého obvinili ze spáchání zločinu krádeže a přečinu porušování domovní svobody.

 Obviněný měl na začátku prosince minulého roku vniknout v nočních hodinách do panelového domu v Chebu. „Následně se mu mělo podařit vniknout do sklepního prostoru,“ sdělil policejní mluvčí Jakub Kopřiva. „Tam měl poničit zámek a poté ze sklepní kóje odcizit čtyři letní pneumatiky i s disky. Tím ale jeho počínání neskončilo, protože měl poničit zámek ještě do jedné sklepní kóje a z té odcizit příklepovou vrtačku, kotoučovou pilu či přímočarou pilu,“ doplnil.

 Muži, který byl již v minulosti za krádeže pravomocně odsouzen, hrozí v případě prokázání viny trest odnětí svobody na dvě léta až osm let, neboť se takového činu dopustil za stavu ohrožení státu nebo za válečného stavu, za živelné pohromy nebo jiné události vážně ohrožující život nebo zdraví lidí, veřejný pořádek nebo majetek.