Platil padělanými bankovkami. Hrozí mu až osm let ve vězení

Muž z Chebu platil falešnými bankovkami. Policejní komisař na 28letého obviněného muže podal podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na jeho vzetí od vazby. Na rozhodnutí soudu si počká v policejní cele. Teď mu hrozí až osm let ve vězení.

Kriminalisté z oddělení hospodářské kriminality Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje zahájili trestní stíhání osmadvacetiletého muže z Chebu, kterého obvinili ze spáchání zločinu padělání a pozměnění peněz.

„Obviněný muž si měl opatřit padělky bankovek nominální hodnoty 100 EUR a následně měl tyto bankovky udat ve třech případech jako pravé,“ informoval policejní mluvčí Jakub Kopřiva. „V neděli 24. ledna letošního roku mu měl jednu z bankovek rozměnit jeho jednapadesátiletý známý, který jí poté směnil na čerpací stanici na Karlovarsku. Další padělanou bankovkou měl obviněný zaplatit taxikáři, který ho odvezl na předem domluvené místo. Ten mu měl po odečtení platby za jízdné vrátit zpět finanční prostředky v českých bankovkách. O několik dní později měl obviněný muž opět využít služeb taxi služby, tentokrát ovšem jiné, než v prvním případě, a znovu měl po odvezení na místo zaplatit padělanou bankovkou. Ve všech případech měli poškození po zjištění, že se jedná o padělanou bankovku, kontaktovat policii,“ dodal.

Svým jednáním měl osmadvacetiletý muž způsobit škodu přibližně osm tisíc korun.