Oranžová lávka dosluhuje

Oranžová lávka nad chebskou Ašskou ulicí vznikla už v 80. letech minulého století. V současnosti je v havarijním stavu. Vedení města se přiklání k postavení nové. Oprava by stála sice méně, ale došlo by například k omezení dopravy na frekventované čtyřproudé silnici a životnost.

„Získali jsme informace o případných opravách lávky, a došli jsme tak ke dvěma variantám. Jednou je generální oprava lávky, druhou je její kompletní výměna. Nová vyjde na deset milionů korun a oprava na šest,“ uvedl místostarosta Chebu Miroslav Plevný.

Kdyby došlo k opravě oranžové lávky, musela by se snést na Ašskou ulici, kde by zřejmě došlo k samotné opravě a následném vynesení zpět na místo. V tom případě by jistě byl omezen provoz ve dvou pruzích. Životnost by byla na přibližně dvacet let.

„Když přistoupíme na výměnu lávky za novou, zaplatíme sice o několik milionů navíc, ale životnost lávky by byla téměř padesát let. A nemuseli bychom takovým drastickým způsobem silnici uzavřít. Takže se prozatím přikláníme k postavení lávky nové,“ poznamenal chebský starosta Antonín Jalovec.