Lidé si připomínají památku zesnulých

Dušičky neboli Památku zesnulých si lidé připomenou 2. listopadu, kdy navštěvují hroby svých zemřelých.  Je to čas ke vzpomínkám a rozjímání, ale také poděkování za svoje životy. Rušno bude také na našich silnicích. Lidé jezdí  na místa posledního odpočinku svých blízkých. Sychravé podzimní počasí ještě toto smutné období dokresluje.  Začíná se brzy stmívat a stále častěji se řidiči setkávají s mlhami či s deštěm. Velkou opatrnost by měli věnovat také osobním věcem. při  návštěvě hřbitovů či dalších pietních míst dávali pozor na své osobní věci a zejména, aby nenechávali cenné věci, jako jsou peněženky, mobilní telefony či kabelky a další příruční zavazadla ve svých vozidlech.

„Policisté Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje by rádi varovali občany, aby si Auto opravdu není trezor a k vykradení Vašeho vozu stačí zkušeným pachatelům této trestné činnosti, jen malý okamžik k tomu, aby se do Vašeho vozidla vloupali a Vaše osobní věci odcizili,“ uvedla policejní mluvčí Věra Hnátková.

Právě v těchto pochmurných dnech vyjíždí do ulic i sváteční řidiči. „Jsou to řidiči, kteří vytahují svá vozidla z garáží jen při různých svátečních příležitostech, jakými jsou například právě návštěvy hřbitova.  Sváteční řidiče může překvapit hustota provozu, agresivita ostatních řidičů či špatné povětrnostní podmínky. V případě, že se s nimi v silničním provozu potkáte, dodržujte od nich dostatečný odstup a buďte obezřetní, protože právě tito řidiči mohou být pro ostatní účastníky provozu hrozbou,“ doplnila mluvčí.