Celníci zajistili padělky prášků na praní i postřiků na rostliny

Karlovarští celníci během září a začátkem října zajistili více než 400 kusů padělků pracích prášků a rostlinných postřiků v hodnotě téměř 125 tisíc korun. Tentokrát našli padělky i v kamenných obchodech.

Foto: Celní úřad Karlovarského kraje

„Celníci mimo jiné provádějí kontroly zaměřené na dodržování povinností v souvislosti s vymáháním práv duševního vlastnictví a ochranu spotřebitel,“ uvedla tisková mluvčí Celního úřadu pro Karlovarský kraj Lenka Havelková. „Karlovarští celníci se ve většině případů setkávají s padělky především textilu, obuvi a galanterního zboží, nejčastěji na tržnicích. Tentokrát zajistili padělky pracích prášků a rostlinných postřiků, a to nejen na tržnicích, ale i v kamenných prodejnách,“ informovala.

Foto: Celní úřad Karlovarského kraje

V září se zapojili do celostátní akce a v karlovarském regionu zajistili téměř 200 kusů herbicidních prostředků ROUNDUP v hodnotě více než 100 tisíc korun, které vykazovaly známky porušení práv duševního vlastnictví. V jedné z prodejen dokonce našli i připravené prázdné plastové lahve a etikety tohoto přípravku.

„Další kontroly byly zaměřeny také na prodej pracích prostředků. Ve vytipovaných prodejnách provedli karlovarští celníci v září a začátkem října čtyři kontroly, při kterých našli bezmála 250 kusů pracích prášků značky REX vykazujících známky porušení práv duševního vlastnictví, v hodnotě téměř 25 tisíc korun,“ upřesnila mluvčí.

Celníci případy předali k dalšímu řízení právnímu oddělení Celního úřadu pro Karlovarský kraj