Nový praktický lékař začne ordinovat na začátku podzimu

Otevření chebské ordinace nového praktického lékaře se posouvá. Kvůli bezpečnostním opatřením se ordinace otevře až na začátku podzimu. Pacienti, kteří se těšili, že bude otevřena již v červenci, jsou z této informace zklamáni. V případě potřeby by totiž za ním museli dojíždět až do Tachova.

Lékař měl začít už od poloviny července v nové ordinaci v bývalém Domově pro seniory v Dragounské ulici v Chebu. Kvůli bezpečnostním opatřením se ordinace otevře až na začátku podzimu. „Naše prvotní zpráva hovořila o letních měsících, bohužel rekonstrukce ordinace se kvůli bezpečnostním opatřením a kvůli vyjádření hasičů a hygieny prodlužuje. Jsme v neustálém kontaktu s doktorem Radkem Měšťanem, na kterého se pacienti mohou na kontaktech uvedených na webových stránkách města obracet. Navíc lékař nám sdělil, že je ochoten předepsat léky i těm lidem, kteří nemají žádného lékaře. Stačí, když se na něj telefonicky anebo e-mailem obrátí,“ sdělila tisková mluvčí města Simona Liptáková.

Někteří lidé jsou již delší bez praktického lékaře a pro mnohé je velmi složité jezdit do Tachova. Nejvíce lidem chybí osobní konzultace. S předepisováním léků problém není, tohle vyřeší zaslání SMS, ale chybí osobní konzultace.

Cheb se s nedostatkem praktických lékařů potýká dlouhodobě. Město věří, že se situaci podaří v nejbližších letech stabilizovat. A lékaře láká i na některé benefity.