Při komentované prohlídce ožije příběh Kyselky i hraběte Mattoniho

Na sobotu 20.června je připravena od 10 hodin bezplatná komentovaná prohlídka obnovovaného areálu v Kyselce. Zájemci se dozvědí zajímavosti z historie i o Zlatém věku lázní, Zjistí také, jak vypadá obnova a záchranné práce v bývalých městských lázních.

Jak pokračuje záchrana areálu bývalých městských lázní v Kyselce u Karlových Varů mohou zájemci zjistit při příjemné procházce v obnovovaném areálu pod Bukovou horou. „Vydáme se od altánku u bývalé restaurace k pavilonu Ottova pramene. Tam uvidí návštěvníci třeba obnovované krovy, další práce postupně mění k lepšímu Mattoniho vilu a další památky,“ zve na výlet do Kyselky průvodce Josef Šorfa. Chybět nebudou ani historky z minulosti spojené s areálem a Heinrichem Mattonim, který Kyselku proslavil po světě.

Sraz je u dřevěného altánku vedle budovy bývalé restaurace na příjezdu od Karlových Varů. Sedmdesátiminutová vycházka končí v Mattoni muzeu. Prohlídka je určena pro dospělé, trasu zvládnou děti od pěti let. Připraven je i malý bonus, pohádka o trpaslících.