Po bývalé přítelkyni chtěl peníze, pak ji ohrožoval nožem

Až na deset let by mohl jít do vězení devětačtyřicetiletý muž. Po bývalé přítelkyni měl chtít zaplatit údajný dluh. Poté ji měl ohrožoval nožem.

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání místního devětačtyřicetiletého muže, kterého obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže a přečinu nebezpečného vyhrožování.

„Obviněný měl v úterý 16. června letošního roku potkat na mostě přes řeku Ohři v Chebu svou bývalou sedmačtyřicetiletou přítelkyni,“ informoval policejní mluvčí Jakub Kopřiva. „Měl po ní požadovat finanční prostředky, které mu měla údajně dlužit. Po chvíli měl z kapsy vytáhnout kovový nůž, tzv. motýlek, a ostřím směřovat proti ní a stále po ní požadovat peníze. Žena mu měla několikrát sdělit, že mu již dlužnou částku v minulosti uhradila a z místa začala odcházet směrem k nedalekému supermarketu. Obviněný měl jít s nožem v ruce za ní, stále požadovat finanční prostředky a přitom jí vulgárně urážet. Po chvíli žena došla k zaparkovanému vozidlu, ve kterém seděl její přítel. Také jeho měl začít urážet, vyhrožovat mu a rukou udeřit do vozidla. Muž ovšem na nic nečekal a okamžitě vše oznámil na tísňovou linku 158. Když obviněný uviděl přijíždějící policisty, tak začal z místa okamžitě odcházet. Policisté si ho všimli a zadrželi ho,“ upřesnil.

Po provedení potřebných úkonů byl na pokyn státní zástupkyně propuštěn a jeho vyšetřování tak probíhá na svobodě.