Ministerstvo zdravotnictví otevírá další podpůrný komunikační kanál pro informování veřejnosti o koronaviru

Ministerstvo zdravotnictví České republiky spustilo ve spolupráci s firmou Rakuten Viber další komunikační kanál pro informování veřejnosti ohledně globální pandemie COVID-19. Jde o komunitu nazvanou Spolu proti koronaviru, která funguje v rámci populární komunikační platformy Viber.

Foto: Ilustrační

Cílem komunity je pravidelně informovat ohledně aktuálního dění v období globální pandemie COVID-19 a přinášet občanům důležité informace týkající se aktuálního vývoje v České republice. Komunita bude fungovat jako integrální součást kampaně Spolu proti koronaviru a doplní tak současnou komunikaci MZ ČR na webových stránkách: https://koronavirus.mzcr.cz a sociálních sítích.

Do komunity se může přihlásit kdokoliv, kdo má na svém zařízení, tedy chytrém telefonu nebo počítači, stáhnutou aplikaci Viber. Pokud aplikaci staženou nemá, bude nejprve přesměrován do Google Play nebo App Store, kde si aplikace bezplatně stáhne. V komunitě jsou uveřejňovány nejen příspěvky týkající se současné situace a vládních opatření ke COVID-19, ale také nejrůznější rady pro veřejnost, jak se starat v době pandemie o své zdraví a zahrnuta jsou i videa a další materiály. Členové komunity se mohou zúčastnit anket na nejrůznější témata a vyjádřit v nich svůj názor. Od zaslání pozvánky 21. 4. má Viber komunita Spolu proti koronaviru již téměř 40 000 členů.

Komunita je pojmenována stejně jako kampaň Ministerstva zdravotnictví Spolu proti koronaviru, která již několik týdnů přináší univerzální jednoduchá pravidla pro všechny občany o tom, jak se za současné situace chovat a co dělat pro své zdraví. Kampaň provází motto: „Důležité je, že chráníme-li sebe, chráníme tím i své okolí.“ Stejně tak jsou příspěvky ve Viber komunitě Spolu proti koronaviru pojaty jednodušše a prakticky tak, aby byli členové denně informováni o aktuálním dění a novinkách MZ ČR.

Pro aktuální informace doporučujeme občanům nadále sledovat webové stránky a sociální sítě Ministerstva zdravotnictví ČR, zvláště pak speciální stránky ke koronaviru včetně aplikace k výskytu onemocnění v ČR. Na nejčastěji kladené dotazy dokáže odpovědět i na stránkách umístěná virtuální sestra Anežka, která doposud zodpověděla přes 100 tisíc dotazů ke koronaviru. Dále je možné si ze stránek stáhnout digitální kartu s aktuálními informacemi přímo do mobilu, tu si již stáhlo přes milion uživatelů. Na nejčastěji kladené otázky k prevenci, léčbě, karanténě, opatřením či testování odpovídají také operátoři bezplatné informační linky 1212, pod volbou 2 občané zkontaktují operátory pro oblast zdravotnictví. Do komunity se můžete přihlásit kliknutím na tento link.