České firmy nově vyrábí dezinfekční prostředky na ruce podle receptury doporučené WHO

Kvůli pandemii koronaviru je v současné době na trhu nedostatek dezinfekčních prostředků. Ministerstvo průmyslu a obchodu ve spolupráci s dalšími resorty situaci intenzivně řeší. A to jak přednostní dodávky, tak zajištění potřebné výroby. Nově tak mohou české firmy vyrábět dezinfekční prostředky na ruce podle receptury doporučené Světovou zdravotnickou organizací (WHO).

Ilustrační foto: A Kreuz_und_Quer

Nové přípravky pro dezinfekci rukou se budou v České republice distribuovat pod názvem Anti-COVID. Vyrábět je mimo jiné budou společnosti Zenit, Ing. Petr Švec – Penta, Pragochema, ČEPRO, Enaspol, DF Partner, FARMAK, RINA, Druchema, Ethanol Energy a PREOL. A to díky tomu, že mimořádné povolení pro výrobu podle doporučené receptury WHO operativně udělilo Ministerstvo zdravotnictví.     

Produkci, strukturu a výši dodávek dezinfekce Anti-COVID na trh bude podle rozhodnutí Ministerstva zdravotnictví důsledně kontrolovat a evidovat Ministerstvo průmyslu a obchodu. Povolena bude pouze na omezenou v dobu podle vývoje situace. Je samozřejmě důležité, aby dezinfekce rukou byla rychle dostupná i pro ostatní organizace, firmy, obchody a další. Proto MPO připravilo seznam výrobních firem, který bude průběžně aktualizovat. Na ně se můžete obrátit se svými objednávkami i vy.