V Karlovarské nemocnici postavili třídící stan. Stát bude také v chebské i sokolovské nemocnici

Nemocnice uzavírají vstupy a budou přijímat pacienty pouze na jednom centrálním místě. Cílem je maximálně ochránit personál i pacienty před případný šířením koronaviru.

V karlovarské nemocnici byly uzavřeny všechny vchody do pavilonů s výjimkou hlavního vstupu v pavilonu A. K němu byl přistavěn takzvaný triage stan, ve kterém zdravotníci nejprve provedou klinickou a cestovatelskou anamnézu přicházejícího do nemocnice. Potenciálně rizikoví pacienti budou následně k ošetření odesíláni jinou cestou, než pacienti kteří budou vyhodnoceni jako bezpeční. Jejich cesty se nikde nebudou křížit a tak bude zabráněno i jejich případnému kontaktu a přenosu nákazy.

Obdobné opatření jako v Karlových Varech v tuto chvíli chystáno také v chebské nemocnici. Mimořádná situace se bez podobných mimořádných kroků neobejde a je to pro bezpečí všech.

Z nemocnic prosí všechny aby zvážili zda je návštěva zdravotnických zařízení opravdu nutná a jezdili do nemocnic jen v opravdu nutném případě. Stejně tak žádají, aby všichni nosili roušky, stačí i ty doma šité, nebo respirátory. 

Zdroj: Karlovarská krajská nemocnice