V Mariánských Lázních to žilo. Městem prošel masopustní průvod

Více než tisícovka lidí si nenechala ujít 1. ročník Lázeňského masopustu, který se konal o uplynulém víkendu v Mariánských Lázních. Nechyběl ani masopustní průvod v čele s folklórním souborem Marjánek.
Více fotografií z akce zde: https://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/5993476

Nápad na uspořádání této slavnosti vznikl v hlavách organizátorek o loňských Vánocích a od té doby trvala jeho příprava. „Nezastavila mne ani ta skutečnost, že při návštěvně letošní první Kávy se starostou o Třech králích, jsem se dozvěděla, že příspěvky na mariánskolázeňské kulturní akce roku 2020 jsou již přiděleny,“ sdělila jedna z pořadatelek akce Eva Koreisová.
Tržnicí prošlo během sobotní oslavy více než jeden tisíc návštěvníků a dobrá polovina z nich se vydala podpořit průvod muziky a maškar.

Více fotografií z akce zde: https://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/5993476
„Ohlasy na 1. ročník Lázeňského masopustu jsou plné nadšení, že se něco krásného povedlo uspořádat nejen pro místní,“ uvedla pořadatelka. „Nikdo se mne neptal, zda se bude konat další ročník, ale zároveň o tom každý mluví s naprostou samozřejmostí, že ano. Já si příští masopust dokážu představit ještě originálnější a ještě poutavější. Jednu z největších radostí dne pro mne bylo třeba to, že po ránu dorazila do tržnice dodávka až z Podkrkonoší a její posádka začala stavět úžasný starodávný kolotoč na kliku a malovanou střelnici k tomu,“ informovala.

Pro návštěvníky byla v městské tržnici přichystána pestrá nabídku stánků s tradičními zabijačkovými pochoutkami jako například pečené jaternice se zelím, zabijačková, nebo dršťková polévka, ale i grilovaná šunka od kosti, klobásy, langoše a další teplé občerstvení. Také sladkomilci si přišli na své. Přítomní si mohli pochutnat například na koláčích, štrúdlech, buchtách a teplých dezertech i vynikající kávě.

Více fotografií z akce zde: https://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/5993476
Oslava byla pořádána na podporu sdružování obyvatel a přátel Mariánských Lázní .
„Pokud mají čtenáři Živého Chebska o naše slavnosti zájem, mohou se s námi potkat v sobotu 28. března v Klášteře Kladruby u Stříbra na slavnosti Zažít Kladruby s chutí,“ doplnila Eva Koreisová.
street food festival@kultura.