Aktualizováno: Policisté v noci dopadli hledaného mladíka, který útočil v Aši

Aktualizováno: Hledaný dvacetiletý muž, který se měl v pátek 20. prosince dopoledne dopustit v Aši násilného trestného činu byl v noci policisty vypátrán a zadržen. „Nyní je v policejní cele a jsou s ním prováděny úkony trestního řízení,“ uvedla policejní mluvčí Zuzana Týřová.

V Aši došlo v pátek 20. prosince kolem desáté hodiny dopolední k násilnému trestnému činu, při kterém utrpěly dvě osoby vážná zranění. Po pachateli policisté usilovně pátrají.

Policisté důrazně varují, že hledaný muž může být ozbrojen pravděpodobně sečnou zbraní, proto se jej nepokoušejte v žádném případě zadržet a informujte ihned policii na tísňové lince 158.

„Podle dosud zjištěných informací se jedná o štíhlého světlovlasého muže ve věku cca 20 let, který je oblečen do béžové bundy s kapucí a tmavých kalhot,“ uvedla policejní mluvčí Zuzana Týřová. „Může být ozbrojen. Upozorňujeme veřejnost, aby se ho nepokoušela zadržet, ale ihned informovala policii,“ doplnila.

„Mohu potvrdit, že záchranná služba Karlovarského kraje vyjížděla k dvěma napadeným osobám v Aši. Oba zraněné jsme v kritickém stavu přepravili sanitkou do nemocnice. Pacienty jsme převezli pozemní cestou, protože vzhledem k povětrnostním podmínkám nemohl vzlétnout vrtulník,“ uvedl mluvčí záchranné služby Karlovarského kraje Radek Hes.

V této souvislosti prověřujeme, zda se uvedeného jednání nemohl dopustit 20letý muž, na kterého byl nyní vydán předběžný souhlas se zadržením. Více informací k muži zde