Pes vyčuchal drogy, které si muž nechal poslat z ciziny

Až na pět let by mohl jít do vězení muž, který si objednal zásilku s extází. Jejího doručení se však nedočkal. Služební pes drogy vyčuchal.

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání dvaadvacetiletého muže z Tachova, kterého obvinili ze spáchání přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

„Obviněný muž si měl v dubnu na své jméno a adresu objednat z cizí země přes internetový portál na dvě desítky tablet zvaných extáze,“ uvedla policejní mluvčí Eva Valtová. „Obálka s drogou mu měla být zaslána prostřednictvím poskytovatele poštovních služeb. K platbě za službu měl užít kryptoměnu Bitcoin. Pracovníci Celního úřadu pro Karlovarský kraj prováděli v květnu kontrolu poštovních zásilek, při které jejich služební pes specializovaný na vyhledávání omamných a psychotropních látek reagoval na jeden poštovní vak. Vzhledem k tomu, že vzniklo podezření, že zásilka obsahuje zboží, jehož vývoz nebo dovoz je zakázán nebo omezen, bylo následně přistoupeno k vnitřní kontrole zásilky. Při té byly výše uvedené tablety nalezeny,“ doplnila.

Orientačním testem byla látka identifikována jako extáze.