Jel v protisměru na dálnici. V krvi mu kolovalo 1,6 promile

Vydal se autem na dálnici. Do správného směru se však netrefil, a tak jel v protisměru. Policisté třiadvacetiletému cizinci naměřili 1,66 promile. Teď mu hrozí až jeden rok za mřížemi. Ani další muž za volantem a alkoholem v krvi neunikl pozornosti policistů. Tentokrát šlo o osmatřicetiletého muže ze Sokolovska, který navíc měl ještě zákaz řízení.

První případ řešili policisté z obvodního oddělení v Lokti nad Ohří začátkem srpna 2019. „Třiadvacetiletý cizinec měl řídit vozidlo z obce Nové Sedlo směrem na dálnici D6, kde měl jet v protisměru,“ uvedla policejní mluvčí Soňa Podlahová. „Policisté museli uzavřít dálnici, aby muže dostali nejbližším sjezdem z dálnice pryč. Poté s mužem provedli orientační dechovou zkoušku, kdy zjistili, že muž řídí pod vlivem alkoholu. Řidiči naměřili 1,67 a 1,66 promile alkoholu,“ doplnila. Další jízdu mu policisté zakázali.

Na základě těchto skutečností policisté z obvodního oddělení v Lokti nad Ohří muži sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok.

Policisté z obvodního oddělení v Chodově sdělili  osmatřicetiletému muži ze Sokolovska podezření ze spáchání přečinů ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

„Podezřelý měl 23. července 2019 v odpoledních hodinách ve směru z obce Rotava směrem do obce Vřesová řídit osobní motorové vozidlo,“ vysvětlila policejní mluvčí. „V obci Vřesová byl policejní hlídkou z dopravního inspektorátu v Sokolově zastaven a zkontrolován. Policisté s mužem provedli orientační dechovou zkoušku, která vyšla s pozitivním výsledkem 1,26 promile alkoholu. Policejní hlídka dále zjistila, že Okresní soud v Sokolově řidiči vyslovil zákaz řízení všech motorových vozidel. Za uvedené přečiny hrozí muži v případě prokázání viny trest odnětí svobody až na dva roky,“ upřesnila.