Ukradl skútr a proháněl se na něm po městě

Až na tři roky by mohl jít do vězení osmatřicetiletý muž z Chebu. Vkradl se do prostoru bývalé autoopravny. Chybou bylo, že u zaparkovaného skútru byly klíče v zapalování. Zloděj využil příležitost a z areálu na skútru odjel. Během několika hodin se policistům podařilo zloděje i vozidlo vypátrat. Protože lapka není pro policisty neznámý, navíc byl v posledních třech letech za podobný čin odsouzen, poslala ho soudce do vazby.

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání místního osmatřicetiletého muže, kterého obvinili z přečinů krádeže a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

„Obviněný měl v sobotu 6. července v nočních hodinách přelézt oplocení a vniknout do bývalé autoopravny v Chebu,“ informoval policejní mluvčí Jakub Kopřiva. „Poté měl vejít do dílny, kde měl odcizit zaparkovaný silniční skútr, který měl klíčky v zapalování. Muž si měl následně otevřít vrata areálu a i se skútrem objekt opustit,“ upřesnil.

Ještě tentýž den ve večerních hodinách na odcizeném skútru, který měl navíc neodpovídající registrační značku, vyrazil do ulic Chebu. „Na křižovatce ulic Nerudova a Brandlova si ho ovšem všimla policejní hlídka, která ho chtěla zastavit a provést silniční kontrolu, jelikož věděla, že skútr tohoto typu je v celostátním pátrání. Na výstražné znamení k zastavení řidič nejdříve nereagoval a před policisty měl ujíždět. Po chvíli měl zastavit, skútr odstavit a začít utíkat směrem k místnímu restauračnímu zařízení. Po několika metrech byl policejní hlídkou dostižen,“ doplnil mluvčí.

Na základě zjištěných skutečností byl osmatřicetiletý muž zadržen a převezen na obvodní oddělení k dalším úkonům. Po provedených úkonech kriminalisté státnímu zástupci podali podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby, který jej akceptoval. Muže poté poslal soudce do vazební věznice.