Cizinec chtěl vyskočit z okna. Policisté mu zachránili život

Možná drogy v krvi zatemnily mysl  cizinci, který chtěl v Chebu skoncovat se životem. V jednom z místních hotelů se pokusil vyskočit z okna. Chebští policisté mu zachránili život. Možná, že až muž vystřízliví z drog, přijde svým zachráncům poděkovat.

Dvě policejní hlídky z chebského obvodního oddělení byly v odpoledních hodinách ve čtvrtek 6. června vyslány k jednomu z chebských hotelů, kde měl personál problém s hostem. Po příjezdu se jedna z hlídek spojila s majitelem hotelu, který ji sdělil, že se cizinec zamkl ve svém pokoji, ze kterého vyhodil z okna mobilní telefon.

„Hlídka ve složení pprap. Rostislav Bureš, pprap. Martin Lhotka a prap. Radoslav Vika se snažila s cizincem komunikovat a přimět ho k tomu, aby otevřel vstupní dveře do pokoje,“ informoval policejní mluvčí Jakub Kopřiva. Po chvilce bylo policistům sděleno, že muž sedí na parapetu okna svého pokoje, který byl ve výšce zhruba patnácti metrů nad zemí. „Věděli jsme, že už na parapetu seděl několikrát i před naším příjezdem,“ uvedl policista Rostislav Bureš.

„Na cizince na parapetu zareagoval policista z druhé hlídky, prap. Jiří Dašek, který vlezl do okna ve vedlejším pokoji a komunikoval s ním. Muž během toho několikrát hrozil skokem z okna a proto policista nstržm. Denis Langer zajišťoval okolí budovy. Po příjezdu hasičského záchranného sboru byl směrem k oknu, ve kterém stále seděl třiatřicetiletý muž, vysunut žebřík. Po něm se k oknu přibližovali policisté Rostislav Bureš a Radoslav Vika. Během toho muž několikrát udělal pohyb směrem k žebříku, kdy stál pouze jednou nohou na parapetu. Následně dvojice policistů využila vhodného okamžiku a cizince zatlačila do pokoje, kde ho poté zajistila,“ vysvětlil mluvčí.

Po provedených úkonech a lékařském ošetření se cizinec podrobil orientačnímu testu na přítomnost omamných a psychotropních látek, který vyšel s pozitivním výsledkem na amphetamin. „S mužem nebyla vůbec řeč, navíc z něj bylo zřejmé, že chce z okna vyskočit, takže jsme rádi, že to dopadlo dobře,“ doplnil policista pprap. Martin Lhotka.

Cizinec byl následně předán zdravotníkům. „Podobné situace jsou samozřejmě vždy velmi náročné. V našem zaměstnání na ně ale musíme být připraveni a musíme být schopni je vyřešit,“ doplnil policista prap. Radoslav Vika.