Meteorologové vydali výstrahu před možnými bouřkami s krupobitím

Před možnými ojedinělými bouřkami s krupobitím varují meteorologové. Výstraha je v platnosti od pondělní (10.6) 18 hodiny do úterní třetí hodiny ranní. Informace platí pro Karlovarský, Ústecký, Plzeňský, Středočeský a Liberecký kraj i hlavní město.

Nad střední Evropou se bude vlnit frontální rozhraní mezi velmi teplým vzduchem na východě a chladným na západě. V severozápadní polovině Čech se ojediněle mohou vyskytnout silné bouřky, doprovázené kroupami, přívalovým deštěm s úhrny kolem 30 mm a nárazy větru přes 70 km/h.

Přívalový déšť s možností zatopení níže položených míst, sklepů apod. Nárazy větru způsobující lámání větví stromů, možné škody na majetku a elektrickém vedení. Nebezpečné podmínky pro chodce a pro řízení motorových vozidel. Doporučuje se zajistit okna, dveře, odstranit nebo upevnit volně položené předměty, zabezpečit skleníky apod. Dbát na bezpečnost zejména s ohledem na nebezpečí úrazu padajícími a poletujícími předměty a zásahu bleskem. Při řízení vozidla v bouřce snížit rychlost jízdy a jet velmi opatrně.