Kluziště se přesune. Lidé chtějí vidět na zpívající děti

 
„Neviděli jsme na své dítě,“ tak vypadaly stížnosti několika obyvatel města Chebu. Během vánočních svátků, kdy jejich dítě zpívalo na pódiu před chebským Špalíčkem, byli totiž od svého potomka odděleni ledovým kluzištěm, na kterém v tu dobu navíc bruslilo několik jiných dětí. Takže rodiče ani pořádně svou ratolest neslyšeli. To chce letos město Cheb změnit. Hodlá kluziště přesunout tak, aby rodiče na své dítko viděli bez omezení. Kde přesně bude kluziště bude stát se zatím neví. 
 
„Vánoční trhy se v nezměněné podobě konají už několik let a je potřeba letos do konceptu zasáhnout,“ řekl chebský starosta Antonín Jalovec. „Kluziště umístíme letos samostatně vedle pódia. To znamená, že budeme muset změnit postavení i některých stánků. Jak přesně budou trhy vypadat, zatím řešíme, konečnou podobu nemáme. Určitě ale chceme, aby se rodiče mohli zblízka dívat na své zpívající dítě,“ poznamenal starosta.
 
To však není jediná změna. V letošním roce chce chebská radnice na vánočních trzích dát ještě větší prostor regionálním souborům a sborům. „Chtěli bychom udělat tyto jedinečné trhy více regionální, než tomu bylo vloni. To znamená, že zpívat a tancovat budou na trzích především ratolesti ze základních uměleckých škol nejen z Chebu, ale i nejbližších měst. Chceme tak trhy udělat ještě více atraktivnějšími pro občany Chebska, aby se rodiče spolu s prarodiči mohli přijít podívat na svou ratolest,“ poznamenala tisková mluvčí města Chebu Simona Liptáková.
VID