Napadl osmdesátiletého muže  

Napřed napadl osmdesátiletého muže v Mariánských Lázních, pak devatenáctiletého cizince v Chebu. Policisté čtyřiadvacetiletého agresora následně zadrželi. Teď mu hrozí pobyt ve vězení až na tři roky.

Chebští kriminalisté poté zahájili trestní stíhání a muže obvinili ze spáchání přečinů výtržnictví a ublížení na zdraví.

„Osmdesátiletý muž měl na začátku dubna letošního roku ve svém bytě v Mariánských Lázních ubytovat osmadvacetiletou ženu, která se měla před několika týdny rozejít se svým přítelem,“ vysvětlil policejní mluvčí Jakub Kopřiva. „V pátek 5. dubna měl právě její bývalý čtyřiadvacetiletý přítel před bytovou jednotkou fyzicky napadnout osmdesátiletého muže, kterého měl udeřit skleněnou lahví do oblasti hlavy a několikrát ho udeřit pěstí do obličeje. Útočit měl přestat až poté, co uviděl dva sousedy, kteří ho okřikli, aby svého jednání zanechal. Následně měl čtyřiadvacetiletý muž z místa utéct,“ informoval. Zraněný muž byl poté převezen do nemocnice.

„O tři dny později měl čtyřiadvacetiletý muž ve společenské místnosti organizace poskytující sociální služby v Chebu, fyzicky napadnout devatenáctiletého cizince. K tomu měl zezadu přistoupit a do oblasti hlavy ho udeřit porcelánovým hrnečkem,“ upřesnil. Tímto útokem mu měl způsobit zranění, které si později vyžádalo lékařské ošetření.