O Theodoru Lessingovi bude exkurze pro veřejnost v Mariánských Lázních

Další z naučných procházek v Mariánských Lázních zavede zájemce do historie. Tentokrát bude věnována nejen Teodoru Lessingovi, ale také podrobnostem o III. židovském kongresu v Mariánských Lázních i historii Křišťálové noci. Akce se uskuteční ve čtvrtek 11. dubna od 15.30 hodin. Sraz účastníků v Turistickém informačním centru, Hlavní 47 (dům Chopin).

Návštěvníci navštíví památník padlých v první světové válce v Geologickém parku či památník padlých na mariánskolázeňském hřbitově. Lesní pramen s památníkem Václava Beneše Třebízského, či dům, kde byl Lessing zavražděn.

Přibližná délka prohlídky je cca dvě hodiny. Plná cena 180 korun, zlevněná 120 korun. Nárok na slevu mají děti od 6-15 let (děti do 5 let zdarma), studenti, držitelé karty ZTP a držitelé Senior karty. Držitelé Karlovy Vary REGION CARD mají prohlídku zdarma. Uvedené ceny platí na osobu.

Organizátoři doporučují vhodnou obuv do lesa

Infocentrum města Mariánské Lázně pořádá každý čtvrtek a sobotu tematické komentované prohlídky. Vstupenky lze koupit v infocentru nebo si je objednat dopředu na emailové adrese info@marianskelazne.cz. 

Nabídka pro skupiny

„Skupinové prohlídky rádi uspořádáme ve vámi zvoleném termínu a čase. Prohlídku zajistíme v těchto jazycích: česky, anglicky, rusky, německy, francouzsky. Minimální počet osob ve skupině je 10, maximální 25. Pokud je skupina větší, je nutné objednat dalšího průvodce.