Naboural do plotu. Neměl u sebe doklady a byl pod vlivem alkoholu

O štěstí může mluvit osmašedesátiletý muž, který v obci Smilov na Karlovarsku havaroval na motorce a způsobil si lehké poranění. Chyběla mu přilba, ale za to mu v krvi koloval alkohol. Motocyklu chyběla registrace i pojištění. Dopravní nehoda je nadále v šetření policistů.

„V sobotu dne 8. dubna 2019 řídil v podvečerních hodinách 68letý muž motocykl po místní komunikaci v obci Smilov,“ uvedla policejní mluvčí Zuzana Týřová. „Zřejmě však nezvládl řízení a vyjel mimo komunikaci, kde narazil do zídky plotu u domu a havaroval. Při nehodě došlo k jeho lehkému zranění a byl převezen k lékařskému ošetření do nemocnice. Na místě se řidič podrobil orientační dechové zkoušce, která vyšla pozitivně s nejvyšším výsledkem 0,62 promile alkoholu,“ upřesnila.

Policisté dále zjistili, že motocykl není a ani nikdy nebyl registrován v registru vozidel a k motocyklu nebylo ani sjednáno žádné pojištění za odpovědnost z provozu vozidla na pozemních komunikacích. Řidič policistům nepředložil ani řidičský průkaz ani doklady od motocyklu a při jízdě neměl na hlavě nasazenou přilbu. Dopravní nehoda je nadále v šetření policistů.

Foto: Policie ČR