Začala rekonstrukce části Písečné ulice, součástí bude i kruhový objezd

Začala celková rekonstrukce části Písečné ulice od modrého věžáku k ulici Osvobození. Její součástí bude také vybudování nového kruhového objezdu, který nahradí nebezpečnou křižovatku s ulicí Osvobození. V současnosti je úsek mezi křižovatkami s ulicemi Dyleňskou a Na Hradčanech až do konce května pro dopravu uzavřený.

Foto: Ilustrační

„Na základě výsledku výběrového řízení na dodavatele stavby bude rekonstrukce stát necelých 19 milionů korun. „To je téměř o 4 miliony méně, než kolik činil odhad nákladů v projektové dokumentaci,“ sdělil Tomáš Ivanič, redaktor Chebských radničních listů.

Vedle celkové rekonstrukce komunikace a chodníků se počítá také s vybudováním nového veřejného osvětlení, stanoviště podzemních kontejnerů na směsný i tříděný odpad a uvedeného kruhového objezdu. Veškeré práce mají být hotovy nejpozději v závěru listopadu.

„Rekonstrukce zmíněné části Písečné ulice bude rozdělena do několika etap. V nyní probíhající první etapě se pracuje v úseku mezi křižovatkami s ulicemi Dyleňskou a Na Hradčanech, který je až do konce května pro dopravu zcela uzavřen. Stanoveny byly dvě objízdné trasy. První vede ulicemi Dyleňská, U Stadionu, Matěje Kopeckého a Osvobození, druhá ulicí Osvobození, náměstím Prokopa Holého a Dyleňskou,“ upřesnil redaktor.