Dítě v ohrožení: Pátrání po pohřešovaném chlapci pokračuje

Devět desítek policistů a hasičů pátrá po třináctiletém chlapci z Hranic. Od soboty, kdy bylo pohřešování oznámeno, policisté prověřují veškeré informace o pohybu či pobytu školáka. Chlapec odešel v pátek 19. října ze svého bydliště do školy v Aši, poté se měl vrátit domů, kde nechal školní aktovku, převlékl se a odešel neznámo kam. Od té doby se nevrátil zpátky domů. V případě jakýchkoliv informací k pohřešovanému chlapci volejte na bezplatnou telefonní linku 158 nebo se obraťte na nejbližší policejní služebnu.

„Včera celý den probíhala pátrací akce, které se zúčastnilo na 60 policistů v hranickém výběžku,“ uvedla policejní mluvčí Kateřina Böhmová. „S ohledem na klimatické podmínky a věk pohřešovaného byl chlapec vyhlášen jako dítě v ohrožení,“ upřesnila.

Dnes se do pátrání zapojili také hasiči. Spolu s policisty je právě v  terénu je na devět desítek lidí.

Upřesnění popisu oblečení pohřešovaného chlapce:

Šedé nebo béžové tepláky, šedá bunda na zip s kapucí, přičemž vnitřní část kapuce má tmavě modrou barvu, sportovní barevné boty a na zápěstí měl hodinky s páskem bílé barvy a černými proužky. Je asi 150 cm vysoké štíhlé postavy. Má hnědé delší vlasy a hnědé oči.

Nadále probíhají prověrky a prověřují se veškeré informace, které by mohly napomoci k nalezení chlapce.