Na druhém večeru Hrnčířského swingu zahraje Petr Kroutil Kvintet

Petr Kroutil Kvintet zahraje na druhém ze tří koncertů Hrnčířského swingu. Akce se uskuteční v hrnčírně v Novém Drahově v pátek 27. července od 19 hodin.

Foto z loňského ročníku – více fotografií zde

Hrnčířský swing má jednu z nejdelších historií mezi hudebními akcemi nejen v Karlovarském kraji. Letos oslaví 25. výročí vzniku. „K zajištění tak rozsáhlé, i když jen tři pátky trvající akce, je zapotřebí součinnost a podpora celé rodiny po celý rok, který swingu předchází,“ vysvětlil organizátor Roman Werner. „Máme výhodu, že již celé roky s mým tátou spolupracoval pan Štěpán Podešt. A právě s ním, za přispění Karlovarského kraje, města Františkových Lázní a Chebu, procházíme přes všechna úskalí, která se nám staví do cesty. Díky podpoře kraje a měst můžeme stále přinášet muziku za stejných podmínek, jak to nastavil táta,“ uvedl. Tradicí se už také stalo, že na každém večeru vystupuje Kateřina Wernerová s písní věnovanou dědovi, Egonu Wernerovi – zakladateli Hrnčířského swingu.

Petr Kroutil Kvintet

Saxofonista a zpěvák Petr Kroutil v Novém Drahově již hrál několikrát. Tentokrát přijede se svým swingovým combem, kde má možnost předvést publiku všechny podoby svého bohatého muzikantského rejstříku. Ti z publika, kteří vzpomínají i na jeho účinkování v televizním seriálu Prima sezona, vždy z koncertů Petra Kroutila odcházejí s pocitem, že tento vynikající entertainer vůbec nestárne.