V soutěži Stavby Karlovarského kraje bojuje také tvrz Pomezná

V 18. ročníku soutěže stavby Karlovarského Kraje jsou vypsány kategorie tři kategorie: Realizovaná stavba, Projekt 2018 a Zachráněná památka. Právě v té poslední soutěží také tvrz Pomezná. O tom, jak záchrana unikátní památky pokračuje, se mohli návštěvníci před nedávnem přesvědčit na akci, kde se slavilo 60. výročí prohlášení této unikátní stavby kulturní památkou.Na-Pomeznou-se-vrací-život

Hlavním záměrem soutěže Stavby Karlovarského kraje je důraz na prezentaci všeho nového, novostaveb a rekonstrukcí, které se v uplynulém období podařilo zrealizovat.

Tvrz, která v roce 2015 takřka spadla, je z velké části opravená, dokonce má i provizorní střechu, bytelné dveře a uvnitř dvě dřevěná patra. A jak majitel objektu Petr Jaška prozradil, rozhodně tím záchrana památky nekončí.

Hlasovat pro tvrz Pomezná můžete zde do 8. června 2018.

DŮLEŽITÉ: Hlas se přičte až kliknutí na odkaz, který přijde v potvrzovacím e-mailu.

„S opravami jsme začali v roce 2015, kdy se z vrchu pravé strany vyvalit kus zdiva. V té chvíli bylo jasné, že tvrz spadne, pokud něco neuděláme,“ řekl Petr Jaška. Jeho rodina vlastní chatu u tvrze a stejně tak pozemky pod ní. Jenže jak se ukázalo, samotný objekt nebyl zanesen v katastrálních mapách, ačkoliv je již 60 let památkou. „Rok jsme obíhali úřady, abychom tvrz zoficiálnili a mohli začít s její obnovou,“ popsal

Cílem 18. ročníku soutěže „Stavby Karlovarského kraje“ je prezentovat všechny současné stavby na západě Čech – v Karlovarském kraji, které jsou zkolaudovány a uvedeny do provozu v období předchozích tří let 1. 1. 2015 – 20. 4. 2018.