Na chebském nádraží okradli cizinku

Na návštěvu Chebu asi nebude v dobrém vzpomínat šestašedesátiletá cizinka. Jen co vystoupila z vlaku, okradli ji dva zloději. Kromě peněz přišla také o šperky v hodnotě 106 tisíc korun. Muži jistě nevyhrají anketu o gentlemana roku, spíše to ukazuje na jejich zbabělost, když si troufli na seniorku. Policistům však neutekli. Teď budou moct zpytovat svědomí ve vězení. Pokud je soud uzná vinnými, hrozí jim až pět let za mřížemi.Krádež na chebském nádraží

Žena přijela v neděli 15. dubna na nádraží do Chebu. „Zde si ji měli vyhlédnout dva muži ve věku 20 a 40 let. Po společné domluvě měl 20 letý muž v podchodu nádraží přiběhnout zezadu k poškozené šestašedesátileté ženě a strhnout jí kabelku, kterou měla přes rameno,“ vysvětlil policejní mluvčí Michal Žáček. „S tou poté utekl pryč. Poškozená žena měla v kabelce uloženou finanční hotovost, necelé tři tisíce euro, osobní doklady a mobilní telefon, ale také několik šperků,“ uvedl.

Kriminalisté oba muže dopadli a zahájili s nimi trestní stíhání. Obvinili je ze spáchání přečinů krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, u staršího muže ve formě účastenství.

„Mladší obviněný se krádeže dopustil již v posledních třech letech opakovaně. Za trestnou činnost byl soudem odsouzen k trestu odnětí svobody se zkušební dobou do září roku 2020. Kriminalisté na něj podali státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na jeho vzetí do vazby. Ten jej akceptoval a soudce ho poslal do vazební věznice,“ doplnil mluvčí.